2011.04.09.
09:04

Írta: Néma Bob

Szép új világ

Üdv.

Néma Bob vagyok a www.kriptid.blog.hu tulaja, és adminja. A kriptozoológia mellett érdekel engem még a spekulatív zoológia is. Hogy mi ez?

Megpróbáljuk kitalálni, hogy egy nagy kihalás után merre venné az evolúció az útját. Milyen új fajok alakulnának ki, milyen új lehetőségek lennének?

Ha nagyon hasonló sztorit kerestek, akkor tudom ajánlani Dougal Dixon After Man és Man After Man című műveit, vagy a Vad Jövő címmel futó dokumentum sorozatot.

Akkor vágjunk is bele...

Az Emberiség 2500-ra túlnépesedett, mindennapossá válltak a nemzetközi konfliktusok a termőföldért, a vízért és az élettérért. Hamarosan több nagyhatalom feltalált olyan fegyvereket, amivel az egyik legpusztítóbb erőt a Föld erejét lehet manipulálni. A teknotikus fegyverekkel vívott háború pusztító volt, és ez lett az emberiség utolsó háborúja. A szökőárak, vulkánkitörések és földrengések végett vetettek minden emberi életnek a bolygón.

De egy hatalmas fajkihalást is okoztak, ami miatt szinte minden nagytestű növényevő és ragadozó kihalt...

Hosszabb távú hatásként pedig eltorzította a kontinensek helyzetét és formáját. Megváltoztatva a földet. 5 millió év múlva a Föld Térképére rá se tudnánk ismerni.

 

 

A Föld térképe. Mind láthatjuk Észak Amerika és Eurázsia legnagyobb része elsüllyedt. Európából csak pár sziget maradt, amelyek közel csúsztak az egyenlitőhöz, addig Észak Amerikából csak a mai Texas területe maradt meg, amelyet hatalmas szubtrópusi mocsarak borítanak. Dél Amerikának minden kapcsolata megszakadt Észak Amerikával, és neki csúszott a mai Antarktisz maradványainak. Japán és Ausztrália között a tengerfenék kiemelkedett a vízből, létrehozva egy új kontinenst. Egyedül csak Afrika felismerhető. A Földrengések miatt teljesen megemelkedett a kontinens középső része.

Tudni kell, hogy minden disznónál nagyobb állatfaj kihalt a hatalmas katasztrófák, és a megváltozott körülmények miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadvilagajovoben.blog.hu/api/trackback/id/tr882811360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása